BEMUTATKOZUNK
Célok, küldetés, kit képviselünk, és miért vagyunk

A Endometriózis Támogató Közösség blog célja, hogy az Endometriózis Támogató Csoport tagjainak történeteit megosszuk mindazokkal, akik valamilyen formában érintettek. Sorstársak, családtagok, barátok, segíteni vágyók, érdeklődők.

A történeteket anonim módon jelentetjük meg. Célunk nem az, hogy betegeket zászlónkra tűzzünk, csupán történeteikkel jelezni kívánjuk, hogy az otthonukban ülő, éppen tanácstalanul az interneten böngészők is tudják, nincsenek egyedül, és mindig van kiút.

A facebook csoport 2014-ben alakult meg azzal a hittel, hogy ha csak egy lánynak is segít sorstársakra találni már megérte. Az alapítók vágya teljesült, a 2018 decemberében több mint 1800 tag segíti egymást saját tapasztalatokkal. Ez sok esetben mindennél többet érhet egy fájdalmakkal, bizonytalansággal, tanácstalansággal élő nőnek. Végre van, aki meghallgatja, aki megérti, aki tudja miről beszél. A Csoport mottója hűen tükrözi a céljainkat:

„Néha szükségünk van valakire,

hogy egyszerűen mellettünk legyen,

nem azért, hogy megoldjon valamit,

vagy különleges dolgot tegyen,

hanem csak érezzük,

a támogatást és a törődést.”

po_lo_terv_jelmondattal.png

A blog a facebook csoporttal ellentétben nyilvános, bárki elolvashatja az itt megjelentetett történeteket, véleményeket, cikkeket. A blogon minden történet anonim, az érintett intézmény, orvos sok esetben szándékosan megváltoztatott jellemzőkkel szerepel bennük, mindenki személyiségi jogait tiszteletben tartva. A történetek szereplőivel kizárólag az Ő beleegyezésükkel lehet felvenni a kapcsolatot, amennyiben erre lenne szükséged, írj üzenetet ide: endometriozistamogato@gmail.com

Hiszünk abban, hogy a sorstársi támogatás, tapasztalatcsere sokat segíthet eljutni a megfelelő szakemberhez, és a mindennapok lelki megpróbáltatásainak feldolgozásában. Nekünk a beteg az első, a sorstárs, mindent ennek szemszögéből próbálunk bemutatni.

Tarts velünk te is, segítsd a munkánkat, segítsd az endometriózissal küzdő lányokat, nőket.   

A blog célja, az endometriózis jellemzőinek, lehetséges tüneteinek megismertetése, az egészségtudatosság növelésével. A blog szerkesztői nem szakemberek, a blogon olvasottak nem alkalmasak diagnosztizálásra, ha tüneteid nagyon hasonlóak, felvetődött benned, hogy te is ezzel a betegséggel küzdesz, keress fel egy endometriózis kezelésben jártas orvost, szakembert. A blogon olvasott történetek egyedi, szubjektív véleményeket tartalmaznak, lehet, hogy rád nem jellemzőek, ha mégis magadra ismertél egyes tünetek alapján, keres fel egy endometriózis specialistát, nőgyógyászt.

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozistamogato.blog.hu/api/trackback/id/tr1814380608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Endometriózis Támogató

A blog célja, hogy az Endometriózis Támogató Csoport tagjainak történeteit megosszuk mindazokkal, akik valamilyen formában érintettek. Sorstársak, családtagok, barátok, segíteni vágyók. A történeteket anonim módon jelentetjük meg. Célunk nem az, hogy betegeket zászlónkra tűzzünk, csupán történeteikkel jelezni kívánjuk, hogy az otthonukban ülő, éppen tanácstalanul az interneten böngészők is tudják, nincsenek egyedül.

Friss topikok

Címke feed

  • Esküvők a nagyvilágban - Kongói Demokratikus Köztársaság
  • Házikedvenc hímvesszők, falloszfák és a boszorkányok
  • Tudtad, hogy J.R.R. Tolkien Bibliát is fordított?
  • Túlélési tippek a tél hátralévő részére
  • Pókember: Idegenben - előzetes és poszter
  • A zeneszerző, aki részegen is zseniális volt: 8 izgalmas történet Muszorgszkijról
  • Budapest–Isztambul automobil-túra – Egy országos verseny kudarca