Kakaóvajas házi csokoládé
Mikulásra, alkalomra, de leginkább csak úgy

Hoztam nektek egy könnyen elkészíthető, igazán kakaós csokirecept.

Más, mint a bolti csokik, már csupán azért is, mert valóban van benne alapanyag, nincs szétcukrozva, nem látott tartósítószert és adalékanyagokat, nem mellesleg számos módon variálható és ízlés szerint alakítható.

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomítatlan kakaóvaj (én Planet Biot, Konzol félét, illetve Biomenüt használok)
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor (lehetőleg fair trade kakaóport válassz)
  • egy vaníliarúd kikapart belseje,
  • ízlés szerint kicsi reszelt citromhéj is mehet bele, illetve maca porral is nagyon finom
  • csipet só
  • néhány kanál folyékony állagú édesítő (Mint pl. juharszirup, méz, Paleo sweet, agaveszirup, datolyaszirup, ki mit használ és szeret. Eritrittel, xilittel nem javaslom, mert ahhoz, hogy ezekkel homogén, élvezehető állagúra keverd, igen erőteljes kitartás és stabil idegrendszer szükséges.)

4354590679_d5daf671f0_b.jpg

(a kép illusztráció, forrása: flickr.com)

Elkészítése:

  1. A kakaóvajat tedd egy magasabb falú edénybe, majd vízgőz fölött lassan olvaszd fel.
  2. Az olvasd vajat kézi habverővel keverd össze jó alaposan- homogén állagúra- a vaníliával, pici csipet sóval és a kanalanként hozzászórt kakaóporral. Készíthetsz csilis csokit is, ez esetben picike csiliport is keverj a masszába. Ha pedig mentás ízre vágysz, akkor bolondítsd meg néhány csepp borsmenta illóolajjal (illóolajokból a magas tisztaságú Farfalla, Taosis, BlueBerry, Panarom márkákat ajánlom)
  3. A homogénre elkevert, folyékony masszát öntsd szilikon csokiformákba, esetleg jégkockatartóba, majd tedd a hűtőbe. A csokiformát még a használat előtt érdemes valamilyen könnyen felemelhető, kemény alapra helyezni, így borulás, elfolyás és csöpögés nélkül tudod majd a hűtőbe tolni.
  4. Amikor a massza elkezd keményedni, nyomhatsz bele mogyorót, mandulatöretet, kókuscsipszet, pisztáciát. mazsolát, apróra darabolt, aszalt gyümölcsöket, kávébabot.
  5. Ha kedved van, a megdermedt csokikat csomagold egyenként színes sztaniolpapírba, rakd bonbonos dobozba. Így nagyon mutatósak lesznek; ajándéknak is remekül megállják a helyüket, és igazán gyorsan elhozzák az ünnepi hangulatot.
  6. A kész csokit érdemes hűtóben, illetve hűvösebb helyen tárolni. Melegebb szobában, kéz tartva például könnyen elkezd olvadozni.

Jó keverést, kavarás, csokizást kívánok nektek!

B. Kinga

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozistamogato.blog.hu/api/trackback/id/tr1714426514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Endometriózis Támogató

A blog célja, hogy az Endometriózis Támogató Csoport tagjainak történeteit megosszuk mindazokkal, akik valamilyen formában érintettek. Sorstársak, családtagok, barátok, segíteni vágyók. A történeteket anonim módon jelentetjük meg. Célunk nem az, hogy betegeket zászlónkra tűzzünk, csupán történeteikkel jelezni kívánjuk, hogy az otthonukban ülő, éppen tanácstalanul az interneten böngészők is tudják, nincsenek egyedül.

Friss topikok