Elfogadtam a hegeimet, és azt is, hogy megváltoztam

Az ember életében a változás mindig bekövetkezik. Hol így, hol úgy. Van, hogy az ember akkor változik a legtöbbet, mikor az élete új vizekre tart. Jó dolgok és rosszak határozzák meg a változást, kinél így, kinél úgy. Nálam is ez akkor történt meg, mikor az élet megmutatta, hogy nem olyan, mint amilyennek hittem. Talán nekem minden itt kezdődött.

Egy betegség az egész életedet megváltoztatja, azt, hogy ki vagy, hogy viszonyulsz az egészhez, és hogy kik lesznek melletted. Az elején nagyon nehéz azt a tényt elfogadni, hogy már nem vagy ugyan az, aki előtte voltál. Sok harcon kell keresztül menni, mire az ember végre pozitívan áll mindenhez, és úgy tudja fogadni a körülötte lévő rossz dolgokat, mintha misem történne. Velem is ez történt az elején. A nagy trauma, a veszteség, hogy a régi önmagam a semmibe vész, és hogy az életem sose lesz már a régi... ehhez idő kellet, hogy elfogadjam.

24 évesen nem gondolja az ember, hogy valami rossz is történhet az életében, hiszen fiatal és éli az életét gondtalanul. Ez egy napon nálam megváltozott. Nem tudom, hogy mennyire volt ez sors szerű, hogy miért történt, de egy biztos: sokat tanultam belőle és tanulok mai napig.

3 műtéttel a hátam mögött, és készülve a 4.-re volt időm, hogy elfogadjam azt a tényt, hogy beteg vagyok, és hogy egy nagyon rögös út áll mögöttem, és sajnos előttem is. Már pozitívan tekintek mindenre, ami velem történik és nagyon erős vagyok a magam módján. Nehéz műtétek, ahol elvesztettem a bélszakaszból 12 centimétert, csonkolták mind a kettő petefészkem, és kiderült, hogy elég komoly endometriózisom van.  Sajnos nem volt elég a 3 nagy vágásos műtét, tovább terjedt és ismételten műteni kell. Most már több mindent érint, több szervemhez kell hozzányúlni, bélszakasz, vesevezeték (szűkületem lett mert elnyomta) petefészek és sajnos a méhem is érintett. Ez lesz eddig a legnagyobb műtétem, és szerintem a leghosszabb is. 3 orvos segít azon, hogy az életem jobb legyen, és talán esélyem legyen arra, hogy fájdalom nélkül éljek.

 Addig is marad a hormonos kezelés, amit már többször kaptam az évek alatt. Igen, már 5 éve élünk ezzel az egésszel együtt, hol jobban, hol rosszabbul. Hiába voltak műtétek, csak ideig-óráig volt jó, és hozott enyhülést.  Nem egy leányálom ezzel együtt élni, úgy, hogy tudod, odabent mindent tönkre tesz, és hogy nem bírod például még a porszívózást sem, mert egyből fájdalmad lesz. Sokan csak azt látják: jaj ez a lány olyan cuki, folyton mosolyog és milyen életvidám, de ennek néha sajnos van egy árnyoldala is. Én se vagyok tökéletes, de próbálom megragadni a szépet, a jót, és élvezni azt, amit az élet adhat. Pozitívan állok mindenhez, és mosolygok nagyon is sokat, mert ez rengeteget segít ezekben a nehéz időkben. Számomra minden apró élmény és új dolog, boldogsághoz vezet, és örömet okoz. Így is csodásnak tartom a világot, az életet, még ha meg is nehezíti néha, hogy ez így legyen.

Harcolok és harcolni fogok, sose adom fel, mert nem olyan fából faragtak. Tudom, hogy egyszer eljön az én időm is, és többet nem kell ezzel az egésszel foglalkoznom, a múlté lesz. Addig is minden percet élvezek, és a mának élek, kihasználva a hasznos időt. Az élet szépsége benne van minden apróságban, és ezt észre kell, hogy vegyük. A dolgok mellet nem lehet csak úgy elsuhanni, és félvállról venni. Ezeket mind megtapasztaltam már.

Sok minden változott az 5 év alatt, rengeteget fejlődtem. A nehéz idők mutatták meg nekem azt, hogy ki is vagyok valójában. Rájöttem, hogy el kell fogadnom önmagamat, hogy mi történik velem, és körülöttem. Elfogadtam a hegeimet, hogy megváltoztam, testileg és lelkileg is. Rájöttem kik az igaz barátok, és kik azok, akik mindvégig mellettem álltak a bajban. Az ember szerencsésnek érzi magát, ha tudja: van kire számítania.

Hogy mi lettem a betegség által? Egy határozott céltudatos nő, aki a rosszban is megtalálja a jót és a csúnyában meglátja a szépet. Ez vagyok én, a nagy betűs KITTI.

photo-1446769357257-5aa1b1bfcd65.jpeg

Fotó:unsplash.com

Az oldalon általánosan nem szakemberek írnak, posztolnak, így az oldalon olvasottak nem alkalmasak diagnosztizálásra, ha tüneteid nagyon hasonlóak, felvetődött benned, hogy te is ezzel a betegséggel küzdesz, keress fel egy endometriózis kezelésben jártas orvost, szakembert. Az oldalon olvasott történetek egyedi, szubjektív véleményeket tartalmaznak, lehet, hogy rád nem jellemzőek, ha mégis magadra ismertél egyes tünetek alapján, keres fel egy endometriózis specialistát, nőgyógyászt.

A blogon minden történet anonim, vagy megváltoztatott keresztnévvel olvasható. Az érintett intézmény, orvos sok esetben szándékosan megváltoztatott jellemzőkkel szerepel bennük, mindenki személyiségi jogait tiszteletben tartva. A történetek szereplőivel kizárólag az Ő beleegyezésükkel lehet felvenni a kapcsolatot, amennyiben erre lenne szükséged, írj üzenetet ide: endotamogato@gmail.com

Egészséget és boldog babavárást kívánunk.

Endometriózis Támogató Blog szerkesztőcsapata

Kövess minket a facebookon is:

Zárt facebook csoportunk: Endometriózis Támogató Csoport

Nyilvános facebook oldalunk: Endometriózis Támogató Közösség

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozistamogato.blog.hu/api/trackback/id/tr1714412618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Endometriózis Támogató

A blog célja, hogy az Endometriózis Támogató Csoport tagjainak történeteit megosszuk mindazokkal, akik valamilyen formában érintettek. Sorstársak, családtagok, barátok, segíteni vágyók. A történeteket anonim módon jelentetjük meg. Célunk nem az, hogy betegeket zászlónkra tűzzünk, csupán történeteikkel jelezni kívánjuk, hogy az otthonukban ülő, éppen tanácstalanul az interneten böngészők is tudják, nincsenek egyedül.

Friss topikok

Címke feed

  • Vilnius kincsei
  • Gyönyörű miniatűr festmények              
  • A Himalája legszebb túrája, az Everest trek
  • Az Igazi kaland 5.
  • Átkozottak erdeje: Darkwood (PS4) teszt
  • Megváltozott gyerekkor, megváltozott képességek
  • STÍLUSOK 1 - WABI SABI